Årets produkt 2017

Enda et flott hifi-år passert. Igjen har jeg valget mellom noen få produkter som virkelig har satt seg fast i sjelen, men kun ett av disse får æren av å smykke seg med tittelen “Årets produkt” i min verden…

Vi har hørt en masse flott i regi av Fidelitys redaksjon, og jeg har selv lyttet til en god del utstyr i forbindelse med min blogg. Det har vært mange gledesstunder, det har swingt og groovet, men det har selvsagt også vært tunge løft og delvis suksess med godlyden. Det har vært rør, transistorer, pick-up og høyttalere. Særlig det sistnevnte. Og noen av disse har truffet meg hardt. Det er vanskeligere enn vanlig å velge seg ut de tre nominerte, jeg kunne valgt EC’s siste utgave av deres klassiske CD-spiller, jeg kunne så definitivt tatt med Focal Utopia hodetelefoner, og gjerne Dared Uranus rørforsterker fra Singapore. Disse hang med til siste runde, men smatt ut døren, før det gjensto tre knivskarpe kandidater. Og etter grundig gjennomgang, har jeg landet på de følgende:

art9_1

Audio Technica ART9. Denne pick-up’en kom som en bombe; den koster for så vidt nok for en så liten ting, men det finnes enda mindre ting som koster enda mer, bare for å ha det klart. Jeg ble ærlig talt litt satt ut av lydgjengivelsen fra denne pick-up’en, den fikser alt med letthet, sporer solid, og balanserer elegant. Ikke er den spesielt vanskelig når det gjelder stivhet eller vekt, heller, den fungerer flott i en lang rekke gode armer. Dynamisk og lettflytende, detaljert og presis, jeg ber ikke om så mye mer når det gjelder pick-up’er. Denne er god nok til å skremme spolene ut av mang en konkurrent!

SpendorA4

Spendor A4. Denne høyttaleren er tross alt noe større enn ovennevnte pick-up, men den er ikke akkurat formidabel, denne heller. Lett å gjemme bort selv i moderat store rom, men å leke gjemsel med noe så fullendt som dette her, ville jo være det rene helligbrøde. Still dem fram i lyset! Det er nesten vanskelig å si noe fornuftig om disse høyttalerne, de spiller så til de grader utenfor sin størrelse og pris, at jeg bare ble sittende og måpe. Superlett last, elegant balanse, kraftfull, detaljert, og, ikke minst, enorme lydbilder tegnes opp rundt et par Spendor A4.

Doxa_Main_61S_01

Doxa 61 SignatureDen hittil mest fullendte forsterker fra det lille med ekstremt kreative Doxa-teamet, og akkurat det sier ikke lite! Jeg skal innrømme at jeg er en anelse skeptisk til det faktum at de akkurat på Signature-modellen har valgt å gå ned på størrelsen av strømforsyningen, men sannheten er jo at de gjør det ar rent lydmessige årsaker, og da må vi lydelskere bare akseptere. Bruk høyttalere som er lett last, da vel (se over, eller velg Doxa 8.2 Signature, som også var svært nær å bli blant de tre nominerte!), len deg tilbake, og opplev noe av det mest utrolige og gjennomsiktige du kan få til fra en enkel boks.

Alle disse ville være svært verdige mottakere av årets produkt i undertegnedes verden. Det kjennes nesten urettferdig å kåre bare en av dem, men med kniven på egen strupe, har jeg latt meg presse til å avsi følgende dom:

Dette produktet er en fortsettelse av firmaets svært gode og gjennomprøvde teknologi. Firmaet det er snakk om har en lang historie, med klassiske komponenter på CV’n, men på mange måter har de denne gangen toppet seg selv, og kommet opp med noe temmelig lite, som låter temmelig stort. Samarbeider suverent med en lang rekke utstyrsvalg, lette å styre, lette å plassere. Og dermed forstår man kanskje at jeg snakker om Spendor A4, som med dette kåres til Årets Produkt 2017 fra Rognliens Hi-Fi Blogg!

Spendor_speaker_slider_A_LINE_2285x900-1

 

2 thoughts on “Årets produkt 2017

  1. Hi – just a tips. – At Marianne Antonsen-Soulful Christmas Songs – song no. 8. ….- it is possible to feel the resonance from the cheek of Poal Krebs singing …..- just like leaning into the cheek..

    Like

  2. Takk Sveinung; men nå er jula over for undertegnedes del, ønsker ellers Marianne Antonsen all mulig lykke til i en tid som blir mer enn utfordrende nok for hennes del, hun er i disse dager på hospitalet med (godartet) hjernesvulst…

    rognlien

    Like

Leave a comment