Verdens beste ørepropper!

(En historie fra vinterlandet)

Nei, jeg skal ikke fortelle om øreproppene med drømmelyden. Jeg skal fortelle om noe helt, helt annet, for det er mange måter å være best i verden på!

P1030686

Lyset i mitt liv eier et par hvite, svenske ørepropper fra det svenske firmaet Jays. De er av modellen a-Jays Five, typisk rimelige ørepropper av svært moderat størrelse, selges hos elektronikkjedene for helt ned i 250 spenn, har jeg sett. Noen steder koster de dog ca. det doble, bør man vel nevne i rettferdighetens navn. De er tilpasset dagens mobile virkelighet, og kan etter behov styre diverse mobile enheter. Jeg har selv kjøpt dem til henne, ettersom jeg selv slumper til å eie et par a-Jays, mine er dog av forrige modell, logisk nok navngitt a-Jays Four, tenk. Da ligger det i kortene at jeg har mine grunner for å handle dem inn, og siden jeg antar at mange lesere er nysgjerrige på akkurat det, kan jeg fortelle følgende om dem:

Jeg anser dem for å være robuste, og ikke for fete i klangbalansen. Nok bass, bevares, fornuftig oppløste, lette å drive. Jo, det finnes en rad konkurrenter som låter ca. like bra, flesteparten av dem låter dog litt feitere, og selger sikkert litt på det, selv om det er bare feil, feil, feil. Viktig er at de har flat kabel som ikke tvinner og fletter seg ustanselig, samt at de er veldig små og hendige for folk på farten. Det hører med til historien i mitt tilfelle, at deres storebrødre, on-ear hodetelefonene v-Jays er latterlig gode, til tross for sin svært moderate design, og pris, ikke minst. Derfor er jeg i utgangspunktet positivt stemt overfor alt som kommer fra denne svenske gledefabrikken.

Foreløpig har jeg sagt lite om hvorfor jeg anser dem som verdens beste ørepropper, da. Det hele begynte ved et større snøfall her for noen uker siden. De hvite a-Jays-proppene var søkk vekk. Her kan det sikkert tas som et lite hint at de er hvite, og dermed godt kamuflerte, om de skulle komme på å stikke seg vekk i nysnøen som falt i fjor. Vi lette både høyt og lavt, under senger, bilseter og dypt inne i jakkelommer, proppene lot seg ikke finne. Og ukene bare gikk, sporadisk leting ga nullresultat. Så kom påskesola til bygda. Langsomt forsvant hardpakket snødekke på gårdsplassen, og en dag min bedre halvdels bil var et helt annet sted, oppdaget jeg en liten kabelsnurr på vei til å kravle seg ut fra sitt vinterhi som en bendelorm. Jaggu var det ikke a-Jays’ene, gitt! Åpenbart ramlet ut av bildøra i en eller annen rokade med håndvesker mobiltelefoner, snusdåser og annet surr, og lagt seg pent til rette, oversnødd og overkjørt. Gjentatte ganger. Ligget der og vansmektet, mens snømåking og stadig biltrafikk hadde gått sin skjeve gang. Men så kom altså varmegradene, og avslørte virkeligheten nok en gang.

P1030691

Jeg antok vel at dette hadde vært siste reis, undret på om jeg skulle kjøpe samme type om igjen, eller finne noe mer fancy med Swarovski-diamanter og annet fjas for å gjøre henne glad. a-Jays’ene på sin side var nokså møkkete og slitt i pelsen, der de lå i grus og slaps. Jeg løftet dem forsiktig, som jeg ville løftet en fuglunge som har falt ut av reiret, og bar dem i hus. Tørket over dem, og inspiserte vinterens herjinger. En liten rift i den ene plastproppen. Altså, en liten rift i en tynn plastpropp var absolutt alt. Samma det, antakelig, for selv om det knapt kjentes nødvendig, koplet jeg dem inn i en Hegel Super. Men i…? Alt funka som før! Fin klangbalanse, ingen forskjell på høyre og venstre. Jeg måtte hente mine a-Jays Four for sammenligning. Five låt hakket bedre, selv nyss oppvåknet etter sitt opphold i vinterhiet! Volumkontrollen funket både opp og ned, lyden funket både høyt og lavt. Er’e mulig. Ikke at jeg anbefaler deg å ta dem med i svømmehallen, eller slenge dem fra deg i et veikryss, men pokker heller, a-Jays er verdens beste ørepropper, inntil det motsatte er bevist!

2 thoughts on “Verdens beste ørepropper!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s