Gammel step-up, ny lyd

Etter at min lykkelige periode med Heed Quasar var over, måtte jeg ta grep. Nei, det innebygde mc-trinnet i MC8000 kan ikke akkurat gjenskape mye av Quasarens lys. På den annen side er mm-trinnet overraskende potent, og var det ikke sånn at jeg på et eller annet lurt sted hadde en god step-up…?

Litt leting blant gamle ekser…, eh, nei, esker skulle det være, dukket det pinadø opp en Audio Innovation 800 step-up, gitt! Den kjøpte jeg minsanten av min høystærede skribentkollega Anders Rosness på Drammens Hi-Fi Bakeri sånn ca. i 1987(?), og siden trafoer ikke så lett blir gamle, var det vel bare å koble til.

Så gøy! Her livnar det i lundar så det holder, Benz-pickup’en nyter da virkelig av det gamle klenodiet, og skjønner plutselig hvordan det ser ut på innsiden av både trafoer og mm-trinn. Godt når gamle ting kommer til heder og verdighet, jeg husker brått tilbake til min nydelige Systemdek, mine rør og mine Snell E. Jeg hadde vel Ortofon den gangen, tror jeg. Og nå lever noe av den samme livlige lyden i mine betydelig mer moderne greier igjen i min stue. Det er litt sånn tidsmaskin over dette her.

Og Audio Innovation leverer fortsatt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s