Erklæring

etter test hos rognlien

Undertegnede skriver fullstendig uavhengig av alle mediehus, utgivere, hifi-importører, eller andre bransjeaktører. Alt som står på disse sidene står for min regning, og kan ikke tillegges andre på noen som helst måte.
Alt som er skrevet er undertegnedes eiendom, og beskyttet av loven om opphavsrett. Gjenbruk anbefales, husk å linke til aktuell artikkel, og opplys om opphav.

Undertegnede skriver normalt uten vederlag, og står ikke i noen form for gjeld til de som låner ut utstyr til test på disse sider. Dersom det skulle forekomme noen form av betalte tjenester, eventuelt annonsetilknytning til det skrevne ord, vil dette opplyses i artikkelens ingress.

Grunnet hifi-importørers og forhandleres sårbarhet i et gjennomsiktig marked, vil artiklene som publiseres til en viss grad selvmodereres, så jeg ber leserne ta høyde for dette. Dersom jeg opplever produkter jeg ikke får noe fornuftig ut av, vil mest sannsynlig ingen artikkel publiseres. Dermed er det slett ikke sagt at det hele blir kritikkløst, men mitt fokus er å spre det glade budskap, i stedet for å fokusere på eventuelle negative egenskaper. Dynamikk, formidling av musikalsk nerve, musikalsk utbytte og levendegjøring av musikkens sjel, vil være inspirasjonen for mine artikler.

Hørsel er alltid et tema i våre kretser. Undertegnede tenker ikke påberope seg “gullører”, snarere tvert om. Jeg har, som vokalist i diverse hobbyband siden slutten av 80-tallet, samt eier av mange Klipsch-høyttalere, utsatt min hørsel for kopiøse mengder høy lyd, og har pådratt meg tinnitus i prosessen. Jeg hører sjelden over 10,5 kHz, på en god dag helt opp til 12 kHz, men der er det da også definitivt slutt. Trøsten er at vårt miljø i all hovedsak består av herrer over 50 år, så mine observasjoner har definitivt relevans i denne gruppen. Men det kan i enkelttilfeller bety at jeg ikke oppdager fenomener som mine barn ville hørt med bind for øynene.

Mvh
Håkon Rognlien

2 thoughts on “Erklæring

 1. Hei

  Spennende blogg! Flott test av Monopulse!
  Selv hadde jeg modell 82 A, men fant aldri ut av bassen, den ble for bouncy uansett hva jeg prøvde (gummiknotter i stedet for spikes, filt under bassport, skumgummi i bassport, flytting av høyttaler, osv).
  Så jeg byttet dem i en annen høyttalertype, som i likhet med Monopulse både er lite omtalt og som det finns lite tester av – i alle fall her på berget, nemlig Larsen 8 (forhandler er Hordaland Audio). Dem er jeg godt fornøyd med.
  Finns det noen mulighet for at du, evt noen annen i Fidelity, gjør en test av disse?
  Mvh. Ole G

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s