Rognliens hifi-blog is here!

Welcome all hifi-nerds! 🙂

On these pages you’ll find blogs from Håkon “Mr. Dynamic” Rognlien. I promise the readers honest, open hearted, controversial and playful postings, where dynamic, exceptional and good music experiences will be focus.

As often as time permits I’ll post new blogs, I hope this can be fun for other than myself! 🙂

Hei alle hifi-interesserte!

På disse sider vil det komme blogginnlegg fra Håkon “Mr. Dynamikk” Rognlien, jeg lover leserne ærlige, åpenhjertige, kontroversielle og lekne innlegg, der dynamiske, drivende og gode musikkopplevelser står i fokus.

Omlag en gang i uka (give or take a little) kommer nye innlegg, og dermed går teppet opp, håper dette kan bli moro for fler enn meg! 🙂

Mvh

Håkon Rognlien

P1030264

26 thoughts on “Rognliens hifi-blog is here!

 1. Kunne veddet et halvt bryggeri på at jeg aldri i livet ville stikke innom en blogg.
  OK; veddemål tapt! Ser frem til å titte innom her – takk for at du gidder Mr. Dynamikk 🙂

  Like

  1. Takker for at jeg med dette fikk lov til å bidra med utvidelse av din horisont…! 🙂 Til helga kommer mer moro i spaltene. Følg ellers med på “Anbefalinger”, den er under konstant oppdatering.

   rognlien

   Like

 2. Var det Klipsch La Scala som ga deg tinnitus? Det er nemlig de første høyttalere som har skremt vannet av meg! På ei hifi-sjappe i Ålesund (Boahs hifi) hadde de lytterom i kjelleren, og der slapp de udyret løs med 2 brokoblede Sonotron forsterkere på ett sett La Scala. Gud hjelpe meg sier jeg i dag også! Holder på med restaurering av ett sett i dag 35 år etter, og gleder meg som en unge.. Lykke til med skrivingen!

  Like

  1. Hehe, nei, jeg er redd det er en kombinasjon av F-5 Freedomfighter og mye dårlig scenemonitoring, samt diverse Klipsch gjennom mange år….
   Men LaScala vil uansett aldri slutte å sende sine sjokkbølger inn i en hver uforvarende lytter. Så lykke til med restaureringen…! 🙂

   Like

 3. Hei Håkon, hva er dine tanker om top-dacene her: http://www.head-fi.org/t/693798/thoughts-on-a-bunch-of-dacs-and-why-delta-sigma-kinda-sucks-just-to-get-you-to-think-about-stuff

  Jeg fulgte nøye med på dette forumet og endte opp med Audio-Gd Master 7 (med 8 burrBrown pcm1704). Først med usb interfacet som fulgte med, veldig smooth, deretter med usb til i2s converter Empirical Audio- Off Ramp 5. Helt utrolig forskjell i positiv forstand, (og jeg er skeptiker). Er utrolig fornøyd i alle fall. Jeg har også audioolab cdq8200 som jeg bruker kun som cd-spiller nå. Du kan lese om Master 7 her http://www.modelpromo.nl/Audio-GD_Master-7.htm

  Nå er nye Schiit Yggdrasil gen 3 kongen på haugen ( i følge denne websiden i alle fall).

  Like

  1. Hei Kastor,

   Du, jeg tenker i grunn ikke så mye om disse DAC’ene, har bare hørt noen få av dem. Mine favoritt DAC’er (av de jeg har hørt, naturligvis) er altså Aduio Note og APL. Audio Note er litt upraktiske, men låter nydelig.
   Det har etterhvert blitt mange gode DAC’er der ute, men kun noen få helt eksepsjonelle.

   rognlien

   Like

 4. Hvis du har lyst til og låne et par Stax sr Sigma med SRD 6 for sammeligning til andre typer så gi meg beskjed. Dem har ligget i kjelleren i 15 år og begynner og kjede seg 🙂

  Like

 5. Hei. Har kjøpt Doxa 8.2 høyttalere. Har McIntosh ma8000 forsterker. Dette spiller fint. Men hva tror du Mastersound Compact 845 ville kunne få til?

  Like

 6. Arne,

  Aldri mulig å kunne spå med særlig sikkerhet om andres opplevelser av enkeltkomponenter, men i min verdensansuelse vil nok Mastersound trylle enda mer magi ut av Doxa-høyttalerne.
  På den negative siden forsvinner da DAC og all verdens tilpasningsmuligheter, men vi kjenner vel alle til uttrykket “keep it simple, stupid!”, så kanskje er det ikke så negativt allikevel.

  rognlien

  Like

   1. Doxa 8.2 er svært lette å drive, og har høy virkningsgrad. Dersom du har et normalt møblert rom som ikke er særlig større enn 50 m2, har du (mer enn) nok effekt med Mastersound 845.

    Jeg anser for øvrig ikke spørsmål på bloggen min som mas! 🙂

    rognlien

    Like

   2. Hei igjen. Vet ikke om jeg fikk spurt: Doxa-forsterkeri – ville det funke, tror du? Har hatt besøk av Trond Seland (hyggelig fyr..). Mvh Arne Inge

    Like

 7. Om Doxa forsterker vil fungere på Doxa høyttalere….? Du kan jo gjette! 🙂
  Sannheten er at Doxa forsterkere er ekstremt gode; noe av det reneste og mest elegante som finnes tilgjengelig. Disse forsterkerne tipper vel noe over mot det slanke, sånn balansemessig, litt i motsetning til Mastersound, for øvrig. Nå kommer musikksmaken inn i bildet, og spiller du mest jazz og akustisk musikk er Doxa nær uoverruffen. Er du mer på rock og tyngre saker, opplever i alle fall jeg at det må litt slurv og litt fetere klangbalanse til, så da kan eksempelvis Mastersound være rett valg.
  Litt må sies om Doxa’s passive forforsterkere, jeg er litt skeptisk, manglende fjernkontroll, og litt utfordrende impedansmessig for enkelte kilder. Det går an å sette inn en knakende god rør pre i stedet, og med det får litt fra alle verdener. Doxa er så gjennomsiktige at de slipper igjennom nøyaktig den klangen kilde og pre gir.

  rognlien

  Like

 8. Ja , Håkon Rognlien , med den dypeste forkjærlighet til 300B trioderøret kan du nå fra 15.Februar for- bestille de gigantiske og ultimate WE 300B rørene til dine kjære AN forsterkere. De er tilbake , WE 300B, og jeg bare ønsker for min egen del at jeg også var der.Sikkert bare gammelt nytt for deg,men jeg vil bare nevne det.

  Takk og hilsen Magne Fevik.

  Like

  1. Magne,

   Takker så mye nei jeg visste faktisk ikke at WE kommer tilbake. Det har i mellomtiden også rukket å etablere seg et par interessante konkurrenter, men gode rør får vi aldri nok av: 🙂

   rognlien

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s